pondělí 5. ledna 2009

Etapa 03- noční zprávy

Martin je v pořádku v bivaku a po telefonátu tady máme upřesnění:
Dnešní etapa se mu moc líbila. Závodil a jel celou dobu na "své" pozici kolem dvacátého místa. V polovině etapy bohužel havaroval a při pádu si utrhl jeden z tripmasterů, ohnul řídítka a urazil blástr. Druhý trip mu fungoval, takže celkem se nic nestalo a mohl pokračovat. Jak poznamenal - při pádu si bohužel utrhl nehet na jedné ruce a serval kůži na druhé ale cituji "to není nic s čím by se nedalo závodit dál". Ztrátu po pádu celkem dohonil ale bohužel 20km před cílem etapy zničeho nic přestala motorka jet. Vyměnil svíčku, zkoušel to rozchodit ale nic. Takže musel počkat až ho dojede jeden z týmových "najížďáků", který jel asi o sto míst za ním a ten ho 20km dotáhl do cíle etapy. Neupřesnil jestli sehnali nějakou kurtu nebo jak ho táhnul ale podstatné je, že cílem projel. Pak ho tím samým způsobem dotáhnul ten druhý motorkář do bivaku. Teď se trochu najedl, dal si sprchu, zavolal mi a jde na ošetřovnu nechat si něco udělat s rukou. Pak budou pracovat na motorce, kde prostě vymění motor a poškozené díly. Martin ještě říkal že Jakeš zadřel v etapě motor a že etapa byla velmi rychlá a sportovní a že až na ten technický problém si jí užíval. Měl dobrou náladu, říkal že nic není ztraceno, že je teprve začátek rallye a že bude bojovat dál ze všech sil. Mám speciálně vyřídit pozdravy všem, kdo píšete do vzkazů, občas mu kamarádi čtou ty vzkazy ale zatím se na net nemohl podívat protože má jiné starosti ale strašně všechny pozdravuje a říkal že ví, že dneska nezajel to co chtěl ale udělal maximum. S tou penalizací ze včerejška říkal že se nedá nic dělat, že to prostě úplně přehlédl.
Dnes také projevil zájem Eurosport o živý komentář, pokusím se to zorganizovat. A ještě aktuální informace - Ivo Kaštan bojuje s terénem a podle informace z bivaku ještě neprojel cílem etapy.
Penalizace, která se objevila dnes u martinova výsledku je za včerejší etapu. Měli diskuzi s organizátory a měl původně dostat velkou finanční pokutu a těch 35 minut, ty peníze nakonec stáhli na polovinu a část jejich argumentů uznali ale minuty bohužel zůstaly.

Mezi zajímavostmi z dakar.com se dneska objevila zpráva že na druhém kilometru dnešního speciálu popadalo spousta motorkářů a došlo ke dvěma kuriózním zraněním, kdy si hned dva účastníci ukousli jazyk!