středa 6. ledna 2010

Konec pro Davida Casteu - nehoda ve dnešní etapě


ASO právě informovalo o vážné nehodě sympatického francouzského pilota Davida Casteu (Sherco). Tento pilot, který bojoval o přední umístění a byl více než konkurenční pro bývalé týmové kolegy z KTM - Comu a Desprese, měl dnes po zdržení způsobeném technickou poruchou na trati nehodu. Podle informací na webu ASO, byla havárie docela těžká a z 395.km dnešní etapy (tedy už na kamenité sekci před CP4) ho transportovali do bivaku se zraněním nohy. Nicméně tento pilot určitě zazářil, udělal dobrou práci i pro Sherco (jejich pouštní speciál se opravdu povedl) a všichni ocenili jeho kamarádské gesto, kdy sám ztratil pět minut během pomoci svému soupeři a následný problém s vybitou baterkou v jedné z předchozích etap.

Update: Informace od pilotů, kteří ho našli - co se stalo: David Fretigne - našli jsme ho v prachu v jedné strži. Asi se pod ním utrhnul okraj. Nemohli jsme nic dělat než zapnout jeho beacon (vysílač nouzového signálu pro organizátory) a počkali jsme, než přiletěl vrtulník a přijeli medici s autem. David byl OK ale měl zraněnou nohu. Bylo to tak pět minut. Po takovém zážitku se nemůžete vrátit do závodu a jet naplno, tak jako předtím. Rozjížděl jsem znovu tempo pomaleji a pořád na to myslel. Takový pilot jako on, drobná chybička je konec. Dakar je plný změn a zvratů a je to dlouhý závod a o tom to vlastně je.
Foto: AdvRider z prologu

4 komentáře:

Valle řekl(a)...

ajajaj to je velká škoda, předváděl velmi dobé výkony

daník řekl(a)...

A byl roztomilej, jak se furt usmíval..no je to drsná rally..a ještě bude, je to mazec. Naši jedou pěkně a Svitko taky moc dobrý dneska. Sem zvědavej, jak je na tom Honza Veselý..ale je vidět, že to vůbec nechce jen tak vzdát a dává to co to jde. Palec nahoru.. Škoda Martina Plechatýho..moc škoda..

Tomas "TT" Kocanda řekl(a)...

Jojo.. Škoda. Roman zajel dobře, Honza bojuje. Mám nachystané věci na tiskovou zprávu a čekáme jak dojede Bražina, zatím jede výborně.

daník řekl(a)...

Teď bylo live na eursportu a ten Casteu se usmíval i na nosítkách, je to nezmar :) Ivan Jakeš super dneska. Na bražinu sem zvědavej, drží se dobře.