úterý 5. ledna 2010

Etapa #04 - Fiambala Copiapo

Začátek dnešní etapy by teoreticky měl začít během půl hodiny. Změna trasy je potvrzená. Máme pár vzkazů od autařů - různé větší či menší problémy na přejezdu - tam vysypané ložisko, jinde nefunguje diferák apod. Doufám, že motorkáři budou OK. Na CDT webu jsme doplnili ještě nějaké audio soubory, které přišly během dopoledne - např. s Martinem Mackem po včerejší etapě.
Po včerejší etapě odstoupilo dvacet motorkářů ze závodu, celkově tedy už 23. Mezi včerejšími nešťastníky je Jordi Viladoms, nosič vody Marca Comy nebo úspěšný závodník M. Stanovnik ze Slovinska. Odstoupili i naší známí z Kanady - Rick Hatswell a Don Hatton. To nás mrzí, protože od lidí z jejich týmu jsme měli občas zprávy a pěkné fotky. Ve čtyřkolkách odstoupili tři jezdci. V autech včera šest posádek (spekulovalo se o tom, že Nani Roma má zlomenou ruku a také odstoupí ale zatím se tak nestalo) a v kamionech se k posádce nešťastného Tomečka přidaly dvě další včetně nenastoupivšího Lopraise. Z jejich webu je přiložená fotka, která šla ve vysílání ČT a ne na Eurosportu (předpokládám že ČT má separátně nakoupené unilaterály s českými vozy). Komentář není potřeba. Je to prostě obrovská smůla. Podívejte se alespoň na jejich web.. odkaz je na fotce.

17:30 Cyril Despres je na trati, speciál má tedy 163km a čekal bych, že v cíli budou kolem půl šesté. Naši startují za necelou půlhodinku, Martin a Roman jedou současně, Honza asi 15 minut po nich. Olin Bražina má start v 16:06 našeho času z osmé pozice mezi quady.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Nikde se mi nepodařilo zachytit info o té havárce Tomečka. Pokud to tu někde bylo, tak se omloubám. Na té fotce leží Ti 2 mastodonti vedle sebe jako šelmy po obědě. :-o Co se tam semlelo?

Tomas "TT" Kocanda řekl(a)...

Možná jsem to ani nerozebíral, už fakt nevím ale určitě to je v článcích na CDT. Jeli po rovné cestě a přišla zatáčka, nějak je to rozhodilo a skončili na střeše. Zrovna když už vylézali ven a byli rozepnutí, tak to do nich narval ten druhý kamion. Tomeček je OK, navigátor byl v nemocnici na pozorování ale snad je OK. Koukni na web letky, co se tam píše...

Unknown řekl(a)...

Aha, díky. To měli teda chlapi docela kliku, že se nestalo nic horšího.