úterý 13. ledna 2009

Etapa 10 - Copiapo -> Copiapo - je odstartováno? Opravdu?

Desátá etapa byla podle očekávání zkrácena, zpráva přišla jako obvykle v noci ale na webu se objevila až teď. Nechávají většinu médií opsat informace z původního plánu a pak to na poslední chvíli vypublikují, nechápu proč. Ale z oficiálního vyjádření - kvůli velkému množství měkkého písku, které bylo "objeveno" během kontroly etapy byla trasa zkrácena o 200km. Závodníci tedy ukončí speciál po projetí CP3 a pojedou na západ na začátek etapy mezi CP5 a CP6. Ale i tak je trasa doslova smrtící, protože nás (tedy je) čeká 476km. Na startu je 329 posádek - 142 motorek a čtyřkolek, 109 automobilů a 61 kamionů. Celkem ze závodu už odstoupilo 188 vozidel. Protože na startu je hustá mlha, byl start o půl hodiny odložen. Takže téměř jistě budeme sledovat akci až do večera, nevěřím že to bude rychlejší než včerejší etapa, spíš tak o hodinku delší.
Aktualizace: Kvůli husté mlze nemají vrtulníky organizátorů (= tv kameramani) a lékařské pomoci povolení ke startu. Takže ačkoliv by závodníci asi mohli startovat, bez leteckého zajištění to nejde. Start je zatím odložen z bezpečnostních důvodů.
A odložený je na 9:45 místního času, což je právě teď.. Pardon, zapomněl jsem že je to Chile, takže za půl hodiny...

7 komentářů:

Martin F.WR řekl(a)...

chapu z breaking news že se ještě nejede kvůli silné mlze?

Anonymní řekl(a)...

Kvuli mlze nemuzou odstartovat zachranarske helikoptery ... tak je start prozatim odkladan. (podle dakar.com)

Tomas "TT" Kocanda řekl(a)...

Ano, je to tak. Nejede se ale proto, že nemůžou startovat vrtulníky.

Martin F.WR řekl(a)...

tak a bude z toho noční etapa,jestli vůbec bude!

Tomas "TT" Kocanda řekl(a)...

Devátá večer to jistí. Kdo se to vedle ptal jestli bude noční stage??? :) Pánové a dámy, mám pocit, že dneska se bude bivakovat v poušti, to je jisté.

Anonymní řekl(a)...

to je 2 a 3/4 hodiny spozdeni ... ja bych se spis vsadil ze to jeste o neco zkrati, prinejmensim pro kamiony.
michigan

Tomas "TT" Kocanda řekl(a)...

O tom nepochybuji. Zrovna jsme se o tom bavili, že to určitě odkloní, nechají špičku vyšťavit a zbytek odkloní do bivaku a zítra je nechají zase všechny jet. Já vám nevím... jestli ano, tak mě děsně zklamou.