středa 7. ledna 2009

Etapa 05 odpolední zprávy II

Martin právě projel kontrolou na 170.km. To je uprostřed první pískové oblasti před CP1 na 230.km. Jede výborně, projel na zatím 23. místě, což bude prakticky kolem 30. místa protože za ním bojuje několik dalších jezdců, kteří startovali vzadu a jejich časy ještě nejsou načtené. Ale kdyby to takhle vydrželo, byl by celkově zpět v první třicítce. Myslím že když dnes udrží pozici do 40-50. místa, tak je to perfektní, protože během jedné zásadní technické etapy se může změnit úplně všechno. Čekali byste včera že Coma ztratí vedení a nabere skoro 20 minut ztrátu a Despres zmizí z výsledků úplně? Vidíte. To je Dakar!

Od ASO přišlo upřesnění že Pascal Terry byl pohřešovaný už od druhé etapy! Jeho tělo našli 15 metrů od trasy bez helmy. Podle našich informací nebyl nalezený jeho motocykl a hledali na posledním místě vysílání iritracku ale tam nebylo nic a jeho tělo našli jinde. Je to velmi podivné a podivné je, že ta zpráva přišla s takovým zpoždění. Totéž zranění britských jezdců (automobil no.419) v první etapě, o kterém mluvila Vierka Kaštanová ale protože se nikde nic nepsalo, neodvažoval jsem se to napsat do blogu. Jsou v nemocnici v umělém komatu...


Upřesnění: Martin je aktuálně na 27. místě dnešního pořadí, 44. celkově ale to se stále mění jak další závodníci projíždějí měřeným bodem. Coma se po dvacetiminutovém zdržení (způsobeném defektem na pneumatice) opět dostal do svého tempa a na 301.km jede na desátém místě v dnešním pořadí. Stíle má ale náskok skoro půl hodiny na druhého Streeta, takže může jet s rezervou. Fretigne je na třetím místě. Jeho kolega Marchini jede na 82. místě celkově a 22. v dnešní etapě. Podle mezičasů jede podobně jako Martin. Na Eurosportu určitě uvidíme souboj mezi Peterhanselem a Robby Gordonem, který dnes jede zatím nejrychleji ze všech. Cyril Despres není mimo závod a jede aktuálně na třetím místě, takže se potvrdil předpoklad že má poruchu na iritracku.