úterý 6. ledna 2009

Etapa 04 - odpolední zprávy II

C. Despres, který po včerejších trablech s pneumatikami startoval ze 48. místa, projel CP1 na 4. místě, jen 1:44min za Comou!
Výpadků trackingu si nevšímejte, je evidentní že jim to zlobí - jak Kaštan, tak Macháček i Pabiška by měli být v pořádku na trati, určitě minimálně I. Kaštan startoval ale v trackingu se nezobrazují.
Martin projel kontrolou na 253. kilometru na 49. místě (64. celkově). I. Jakeš jede na 130. místě celkově (36. na kontrole)! Ovšem pokud se dá věřit online trackingu.
A další doplnění - Martin právě projel kontrolu na 310km na 45. místě (ztráta 32 minut) a celkově jede na 62. místě. Froněk jede na 86. místě a údaje o dalších - včetně dobře jedoucího I. Jakeše opět na trackingu chybí.
Martin projel kontrolu na 368. kilometru na 45. místě (59. celkově).
A další aktualizace: Martin se právě objevil v tabulce na 419. km na 34. místě dnešního pořadí, což ho posouvá na 49. místo celkově! Maličko nyní došlo k posunu jak dojíždějí další a Martin je teď celkově na 54. místě. Doufejme že to nebylo za cenu rychlého průjezdu nějakým měřeným úsekem a nedostane penále.
První výsledky v cíli dnešní etapy: Coma, Despres (minutu za Comou), Street a Fretigne. Celkové pořadí: Coma (náskok 42 minut na ostatní), Street, Fretigne... Despres na devátém místě. Street včera dostal 3 minuty ale na americkém zpravodajství se píše že mu to zase stáhnou, že uznali protest.
Před chvílí jsem poslouchal rozhovor se Streetem v cíli etapy a říkal že první část dnešní etapy byl jeden z nejlepších zážitků, které kdy na rallye jel. Prý to byla absolutní radost ze závodění, úplně dokonalé. Prý se nestaral o pneumatiky (on mimochodem není tovární jezdec takže může jet co chce a podle amerického zdroje na adventure rider mu včera dodali několik sad továrních michelinů s odolnější směsí, které někde sehnali v USA a poslali mu to do bivaku) a tak mohl jet naprosto naplno. Prý to byla skvělá zábava a nádherný den.
Přidávám nové fotky - Street a Despres v cíli etapy. Zdroj: ASO