pondělí 5. ledna 2009

Etapa 03- odpolední zprávy

Aktuální situace vypadá tak, že Coma má rozjeto na vítězství v etapě. David Frétigné se drží na třetí pozici (stav podle ASO na CP2 - 434km).
Na trackingu jsou zoufalé staré informace, momentálně tam visí údaje ze 143km ale ASO už informuje o stavu téměř v závěru speciálu. Je mi to moc líto ale nevíme víc než vy. Na dotazy SMS bohužel nikdo z lidí v Argentině zatím neodpovídá.
AKTUALIZACE: Momentálně nabíhají první výsledky - zatím v dnešní dlouhé etapě vede Coma před Ullevalseterem a Viladomsem. Francouzské Yamahy jsou na 4 a 5. pozici. Včerejší vítěz etapy Verhoven dojel s asi půlhodinovou ztrátou na Comu. Pokud by se pořadí nezměnilo, Coma by si zajistil celkové průběžné první místo s téměř 40 minutami náskoku před Fretignem. Martin Macek se naposledy objevil na kontrole na 381km, kde jel na 29. místě, což by bylo kolem 21. místa celkově ale to je příliš předčasné, protože pořadí se stále mění.
V cíli je zdá se Despres, který dojel na 33. místě (momentálně ale stále se to mění) po obrovských problémech s pneumatikami. Podle ASO měl na pláštích boule a nebyl schopný jet rychleji než 60km/h a předjížděli ho všichni. Pepa Macháček je průběžně vítěz etapy mezi čtyřkolkami. Před chvílí jsem slyšel rozhovor s J. Streetem, který dnes dojel osmý. Říkal že kritické bylo hlídat stav pneumatiky. Ráno udělal malou navigační chybu a respektuje výsledky těch lepších, na které prostě dneska neměl a je rád, že dojel tak jak dojel. Na poslední tankovačce zkontroloval gumy, jestli může jet nebo jestli se musí krotit, byly použitelné tak závěrečnou část zkusil jet naplno ale nestačilo to. Ullevaseter v rozhovoru v cíli říkal že do prvního tankování jel opatrně kvůli pneumatikám ale pak viděl že hrozně ztrácí, tak tomu zkusil naložit a zdá se že se mu to povedlo. Prý byl docela nepříjemný vítr.
V cíli je 33 jezdců, jsou to nervy!!!