pondělí 4. ledna 2010

Postřehy jezdců - z tiskové zprávy CDT



Tohle je zajímavé - postřehy pilotů CDT v rozhovorech s L. Lálou pro dnešní tiskovou zprávu. Vybírám:
Jan Veselý ani s odstupem jednoho dne nezapomněl na penalizaci šestadvaceti minut za to, že jel v první etapě na padesátce 127 km/h. Jeho přítelkyně pro změnu Honzovi ještě neodpustila související pokutu ve výši 150 Euro. Honza, který jako jediný z motorkářů v barvách Czech Dakar Teamu zatím neupadl, si dnes stěžoval zejména na brzdy: "Dnes jsem jel tak tři čtvrtiny rychlostní zkoušky bez zadní brzdy a to se pak člověk dostane do nejrůznějších zapeklitých situací. Zatím jsem naštěstí neupadl, ale už jsem k tomu měl několikrát nakročeno. Doufám, že až to přijde, tak že to bude do měkkého."

Roman Krejčí má v těchto dnech výraz boxera a to poté, co mu na nose přibyly čtyři stehy. Jak se to stalo? "V polovině erzety jsem jel rychle, koukal na navigační přístroje a ten balvan si mně nějak našel. Podle přístrojů jsem jel v tom okamžiku 113 km/h. Motorka letěla, já také a i když jsem měl helmu tak to dopadlo takto. Odnesl to zadní podsedlový rám, ohnutá byla samozřejmě i řidítka. Ještě že jen tak." Roman zajel velmi dobře první etapu, když mu patřil dvaapadesátý čas, což není při premiéře vůbec špatný výsledek. Jenže pak přišla sankce devětatřiceti minut za nedodržení rychlostního limitu – Roman jel na devadesátce 135 km/h a najednou to bylo 136.místo. Díky 88.místu ve 2.etapě si Krejčí polepšil na 105 příčku průběžného pořadí: "Beru to jako nováčkovskou daň, takový je život."


Oldřich Bražina shrnul dnešek s pro něj tak tradiční skromností: "Jedu svůj běžný standard. Dnes to bylo těžší díky proměnlivému počasí, ale nelze se na to vymlouvat, i když se podmínky na trati měnily doslova s každou minutou." Podobně jako další motorkáři si i Bražina stěžoval na všudypřítomné bláto: "Bláto, bláto, bláto. Půlku rychlostní zkoušky propršelo a to samozřejmě bylo na jízdních vlastnostech znát." Nejznámější křovák, když Olinův výlet do křoví během Dakaru 2009 obletěl svět, se dnes potýkal s technickými problémy: "Gumy jsou úplně zhoblované, na blátě se moc nechytaly a já létal jako hadr na holi. Při jednom takovém divočejším projetí zatáčky vnějškem jsem potkal kámen a bylo zle. Výsledkem byl ohnutý kolový čep a tyč řízení."

Tiskové zprávy Czech Dakar Teamu si můžete kdykoliv přečíst zde:  http://www.czechdakar.cz/kategorie/2010/dakar-2010-tz

6 komentářů:

Valle řekl(a)...

nevíte někdo kde bych našel nějaký video z toho "Olinova výletu do křoví během Dakaru 2009"

Tomas "TT" Kocanda řekl(a)...

Asi nikde. Na trati nejsou kamery po celé trase. To by musela být extra náhoda aby tam zrovna někdo byl a natáčel to.

Valle řekl(a)...

no když autor píše že to náhle opuštění tratě obletělo svět tak by to někde mělo být ne?

Tomas "TT" Kocanda řekl(a)...

Aha, sorry, myslel jsem tu včerejší havárku.
Není to tady?
http://www.youtube.com/watch?v=TB_d2O1tAfk

Valle řekl(a)...

já si to právě vůbec nepamatuju že by to bylo v čase 4:12???

Valle řekl(a)...

tak beru zpět, myslim že to na tomdle není...