sobota 2. ledna 2010

Nováčkovská daň...


Vypadá to, že umístění motorkářů nebude dnes tak úplně odpovídat tabulce z dojezdu, protože mnoho, opravdu mnoho jezdců překročilo maximální rychlost v měřených úsecích a to častokrát. Takže určitě v noci uvidíme nějaké penalizace a posuny. Martin si myslí, že si na to dával extrémní pozor a nemělo by se ho to týkat. Máme zprávy od jiných jezdců, že jaksi v návalu nadšení z jízdy tuhle věc neohlídali a někteří nejmenovaní třeba i 19x :)
Právě jsem mluvil s bivakem, trošku skřípe zajištění - kluci dojeli mnohem dřív než kamiony, které vezou jejich vybavení a ztrácí čas čekáním, místo aby udělali potřebný servis a odpočívali.. Honza Veselý se trošku vzpamatoval z příjezdu do cíle etapy a právě psal, že startoval skoro poslední. Po 20km ho dojely čtyřkolky a bylo po závodění, protože se zvedla opona prachu a jel skoro potmě. Musel jet pomalu ale nepadal. Navigoval snad bezproblémů a učil se koukat do roadbooku, odměřovat vzdálenosti a nejet podle ostatních. Má z toho dneska dobrý pocit.

3 komentáře:

daník řekl(a)...

Tak to sem zvědavej..doufám, že budou spravedlivý..

Unknown řekl(a)...

kolik je trest za jedno prekroceni? minuty by se nikdo neobaval, takze pet? krat devatenact .. hmm to by mohlo pekne bolet ..

Tomas "TT" Kocanda řekl(a)...

Trest si z hlavy nepamatuju, je to v regulích. Vloni to bylo myslím když jsi jel o 15km tak jeden impulz, když do +40kmh tak 2x tolik kolik bylo počtů provinění. a za víc než +40km za první 20 minut penále a 150EUR, za druhý hodina penále a 300EUR a za třetí překročení DSQ.