středa 6. ledna 2010

Etapa #05 z trati...

Na trati se dějí věci... V autech je to jednoznačně záležitost VW, Peterhansel měl problémy a dohání po 50 minutách oprav auta. Coma, který jel naprosto skvěle až na CP3 a najel na Desprese šest minut, musel zastavit na 376.km a opravovat 10 minut. Vůbec bych se nedivil, kdyby byly tak vysoké teploty jako včera, že mají opět problémy s palivem. Prý autaři museli zastavovat, protože jim v nádržích vařil benzín!
Slušnou střelbu jede slovenská dvojice Jakeš a Svitko. Když se podíváte na časy, je evidentní, že se honí. Jakeš před Svitkem znamená závody naplno a na CP3 je to pěkně vidět - Jakeš +33:40 a Svitko +32:52 když na předchozím bodu to bylo opačně. Jen aby jim to vydrželo! Krejčí se drží celý den mezi 30 - 40 místem plus mínus, což je naprosto perfektní. Honza Veselý jede kolem 87. místa, což při jeho zdravotním stavu odpovídá maximu. Pabiška s Randýskem jedou kolem 70. místa, Pabiška na 224. km zrychlil na 57. místo. Dnešní etapa bude asi vyhovovat jezdcům se 450 kubíky. Lopez a Goncalves jedou skvěle, stejně jako i Fretigne, který nabral někde výkon po problémech ze včerejška a jede na šestém místě. Problémy postihly právě nyní Casteu, který musel zastavit a opravuje, stejně jako Coma, který také stojí.
Oprava: Nevěděl jsem, že David Pabiška jede na Yamaze, myslel jsem, že má KTM 690. Omlouvám se.
Aktualizace: Coma musel opravovat 40 minut na km 376!
Problémy má i Luca Manca, také zpoždění. A i když to organizátoři z webu po minutě stáhli (ale nám, kteří to sledujeme prakticky nonstop a od mačkání F5 nás bolí ruce) to neuniklo - Casteu má rozhodně problémy, je to vidět z mezičasů, že se někde zasekl.

2 komentáře:

Pilif řekl(a)...

Ahoj Tomáši, jak to je s Mácou, jede s někým dneska? Nebo se přesunuje zpátky. Doufám, že s nimi vydrží, myslím, že Honza i Roman by potřebovali jeho podporu a pomoc jako sůl. Filip z Jablonce

Tomas "TT" Kocanda řekl(a)...

Nevím, čekám na telefon...