sobota 2. ledna 2010

Etapa #01

Martin mi včera říkal, že všechny etapy před dojezdem do dun pojede co nejvíce na jistotu. Uvidíme.. Zatím se závod vyvíjí tak, že jede kolem 30. místa. Honza Veselý jel na pomezí 80. místa (startoval ze 156. pozice) a R. Krejčí kolem 47. místa. Coma jede asi 12s před Despresem, nic nenormálního.. Bohužel smůla postihla Franse Verhoevena na BMW F450, který měl na 320km spojovačky technický defekt a musel opravovat a nabral 40 minut zpoždění při vjezdu do RZ. Tím jsme získali odpověď na otázku z předchozího příspěvku, jestli je pozdní příjezd na start RZ penalizován DSQ nebo ne. David Fretigne jede na osmém místě na 157km.
Update: V cíli je první zatím David Casteu na Shercu. Fretigne zatím 6. místo. Super jede F. Verhoeven na BMW, který se ztrátou 40 minut projel 157km na vynikajícím 10. místě.
Martin je v cíli RZ. Přijel se zpožděním 11minut na vítěze etapy Davida Casteu. Zatím to je 20. místo ale mnoho jezdců je ještě na trati, čekal bych celkově tak 30. pozici podle výkonu na CP1 a 2.
Aktualizace: Martin by měl obsadit 25. místo v pořadí. V autech se strhla hned od prvního dne očekávaná bitva mezi rivaly z loňského roku, kteří jedou letos s jinými vozy. CP1 projel první nečekaně Nani Roma (BMW) před Peterhanselem (BMW) před Sainzem (VW). Robby Gordon měl na 100.km problémy - vyletěl v plné rychlosti z trati ale nic se mu nestalo a ani neztratil moc času. Podle trackingu jede ale na čtvrtém místě Al-Attiuyah (BMW) a Gordon je až pátý. Tracking funguje mizerně...

6 komentářů:

daník řekl(a)...

V první etapě se to neláme.. ;) Hlavně aby Martin a ostatní neměli nějaký technický problémy nebo nějakej vážnější karambol hned na začátku. Jinak Macháček a ostatní quadisti jeli dost slušně a Zapletal s Ouředníčkem taky pěkný :) Uvidíme další zprávy a jak si povedou trucky..

mxmaki řekl(a)...

na ten tracking bych si neztěžoval, ano funguje sice mizerně, ale loňská zkušenost říká že buď funguje mizerně, nebo nefunguje vůbec, takže tohle je ta lepší varianta

daník řekl(a)...

Jo a mimochodem..to 450ccm Sherco pěkně jede, cooo? Vůbec po první etapě to vypadá fakt na srovnávání výkonů..450tek už je v top ten půlka :) Aprilka i BMW jedou taky slušně..ale to Sherco teda... :)

michal řekl(a)...

Dnešná etapa je podľa profilu placatá a rýchla. V prvej desiatke sú štyri 450 a ďalšie tiež veľmi nezaostávajú. Otázka je či tak stúpol ich výkon, alebo reštriktor tak výrazne obmedzuje silnejšie stroje.

Tomas "TT" Kocanda řekl(a)...

To Sherco má podle mě s normální motorkou společný tak leda název. Je to celokarbonová titanová konstrukce, čistokrevný speciál. Klidně by se to mohlo jmenovat Audi, je to úplně jedno. Je to lehké a jestli jim nebude dělat problémy motor, tak to právě střízlík Casteu může pěkně prohnat.

daník řekl(a)...

No jo, tak když sou peníze.. :) Uvidíme, jestli mu to někde po cestě nevyplivne..