neděle 3. ledna 2010

Co se děje na trati etapy č.2?


V pořadí čtyřkolkářů vypadl Pepa Macháček, který na 50.km jel na druhém místě. Na 90.km kontrole není ve výpisu, což může být chyba trackingu nebo problém. Doufejme, že to je chyba. Přál bych mu další úspěch, rozhodně ano.
Martin zatím jede kolem 25. místa, to by celkově mohlo být na hranici první dvacítky. Hlavně aby vydrželo předsevzetí nezačít šílet a počkal až na terén, kde může ukázat co dovede. Ještě den nebo dva.. Myslím že můžeme zveřejnit poznámku, že Martin neodjížděl na Dakar úplně zdravotně v pořádku. Možná jste viděli nějaké fotky z konce roku, kde leží na terapii ve vojenské nemocnici v Praze. Nebyla to prevence ani relaxace, měl problémy s obratlem a docela vážné. Přejeme mu, aby byl v pořádku a v úvodních etapách se "nezrakvil". Výborně bojuje Honza Veselý, dnes jede o padesát míst vpředu před svou startovní pozicí, což je skvělé. Má příležitost, protože dnes se s nimi nemíchají auta nebo kamiony. Je potřeba dostat se pryč z míst kolem 100 a více. Roman Krejčí také bojuje, poskočil o asi 30 míst.
P.S. Tady je video s tou hořící motorkou na startu
Aktualizace: Martin projel kontrolu na 181.km na 23. místě průběžně. Pepa Macháček stále není na trackingu na 90.km! Start automobilů odložený o 30 minut kvůli špatnému počasí. Startují až teď!
Zpráva od kamarádů z NL, kteří to mají potvzené od mechanika z týmu - Frans Verhoeven je ze hry, problém byl asi složení argentinského paliva (nízké oktanové číslo a příměs etanolu), který agresivně rozpouští materiál "explosafe" v nádrži a i když udělali v noci maximum, došlo k poškození.

Podle údajů, které řekli ASO, došlo k poškození převodovky (???), každopádně jsou venku ze závodu.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

hmm tak to se nedivim ze martin rika ze je to posledni dakar ... zada sou bestie, vim o to svy ... tak at daji pokoj az do cile

tra řekl(a)...

Musí se nechat, že celkem pěkně zatím jede i Pabiška. Vypadá to, že mu přechod na 450 svědčí.

Tomas "TT" Kocanda řekl(a)...

I Randýsek...