úterý 13. ledna 2009

Etapa 10

Právě mi dorazila sada slíbených exkluzivních fotek ale usínám u klávesnice, jsem opravdu vyřízený. Dopoledne beztak nebude žádná akce, takže to vypublikuju až zítra.
Etapa s číslem 10 je takzvané síto. Organizátoři prostě v tomto momentu naplánovali doslova čistku, která má oddělit "slabé a unavené" od těch odolnějších. A to opravdu. 686km bude jistě zkráceno na nočním briefingu ale i kdyby to byla polovina, bude to masakr. Obtížnost této etapy má být ultimátní a vede přímo v srdci pouště Atacama. Program je jasný - duny, písek a čistý offroad. Slovo cesta by se na programu zítřejšího dne nemělo vyskytovat. Na startu je 128 motorek a uvidíme kolik dojede. Navíc díky šílenému horku je písek nestabilní, některé strany kilometrových nájezdů na duny jsou měkké a bude se to bořit a únava přijde velmi rychle. Jestli někde mají výhodu lehké motorky, tak právě zde. Spojovačka má pouhých 20km a cíl je přímo zpátky v bivaku. Ale uvidíme jak zkrátí trasu, že k tomu dojde, je téměř jisté.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tome, trefils to. Etapa je zkrácena na 476 km.

JIRKAS

Anonymní řekl(a)...

Je vlastně letos v plánu od pořadatelů nějaká noční etapa, myslím vyloženě noční speciál?

RadaR

Anonymní řekl(a)...

pochybuju ze by zamerne jely v noci, bylo by to hrozne nebezpecne, letos neni v programu ani zadna maratonska etapa, nejspis by spousta posadek odpadla, letos je jen jeden bivak bezasistencni a to by mohlo byt pro mensi tymy osudove ale jinak nic horsiho nebude

Tomas "TT" Kocanda řekl(a)...

Já bych asi řekl že vzhledem k tomu, že pro podstatnou část startovního pole, je každá etapa víceméně noční, tak by spíš asi ocenili kdyby byla jedna "denní" :)