pondělí 12. ledna 2009

Etapa 09 - večerní zprávy

Mám tu první zprávy o jízdě v dnešní etapě. Martin neměl žádný pád ale měl nějaké větší problémy s navigací na nějakém místě, kde hodně lidí udělalo chybu. Martin měl problém s GPS, uvolnily se mu nějaké šrouby (nevím jestli na motorce jako takové nebo na GPS). Pak to nahnal ale přišly úseky s maximálními nároky na fyzičku. Duny prý s převýšením asi 500m, něco takového že duny v Africe prý proti tomu bylo pískoviště. Prý naprosto šílené. Střídal se písek a skály. Ruka ho bolí a má s ní problémy a musel jet méně agresivně. Motorka je v pořádku, zítra dostane nové gumy, na tyhle etapy nejde jezdit s ničím kompromisním. Na všem záleží. Na dnešní krátké týmové poradě se rozhodli že Martin nemůže jet tak, jak je zvyklý. Pojede prý méně agresivně na dojetí. Jeho úkolem je dojet do Buenos Aires a s tou rukou nemůže ty dlouhé etapy vydržet jet naplno. Ukázal prý že je schopný jet na hranici první desítky a zcela jistě ve druhé ale ne 400km etapy v extrémních podmínkách, zejména s předpokladem, že ta ruka bude spíš horší než lepší.
Martin se dá dokupy a určitě se ozve, třeba tu zprávu od manažera ještě upřesní a řekne k tomu své. Uvidíme..
Ilustrační foto přikládám vyjímečně poloilegálně, záběr je z adventure rider konference ale vím od jednoho našeho čtenáře, že je to komerční fotka od Getty Images ale je tak skvělá, že to musíte vidět. Je na ní Marc Coma. Autor: (GABRIEL BOUYS/AFP/Getty Images). Druhá fotka je z webventure a je to s ní tak nějak podobně...

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Tak ta fotka je fakt skvela. Martinovi drzime palce,snad to bude mit s palcem v pohode a zvladne dojet,taky verim ze uplne pomalu stejne nepojede:)