čtvrtek 8. ledna 2009

Etapa 06 - ranní informace

Vítejte u blogu Dakar 2009 na webu Martina Macka. Vítá vás blogger Tomáš :)
Dnes tu máte první zprávu prakticky hned po té poslední "včerejší". Právě jsem se totiž dozvěděl, že dnešní etapa bude upravená a zkrácená. Včera tam totiž byla extrémní bouře a dojde k úpravě i částečné anulaci včerejší etapy, nejspíš řada závodníků nemohla dojet včas do cíle. Jak se dozvíme podrobnosti, tak je zveřejníme. Tohle je informace podle původních plánů:
Dnešní etapa s číslem 6 má být opět ve stylu "od všeho trošku". Těch trošek bude celkem 625km ale speciál má "jen" 395km. Po 76km úvodní spojovačky začne 60km regulérních dun. Trasa vede snadnější částí až v druhé polovině etapy. Ovšem i tam je nachystaná solidní past, protože musí překročit široké řečiště a budou muset ukázat co umí, aby se nevykoupali. V cílové Mendoze už rally vstupuje opravdu do hor - je to na úpatí pohoří Andy. Slunce tam vychází v 06:29 a zapadá 20:48 a po ujetí této etapy bude do cíle zbývat ještě 5438km a ujeto budou mít 4141km.

Na blogu jsem nachystal několik úprav, doufám že se neleknete že toho tady je moc - myslel jsem že nebude vadit když přidám maličkou fotogalerii a užitečné odkazy, které sám neustále používám. Pokud ty odkazy otevřete se stisknutou klávesou SHIFT, otevře se v novém okně a nemusíte odcházet z blogu. V nastavování těchto věcí jsem amatér a neumím to upravit tak, aby se to otevíralo v novém okně samo. Snad to ale bude lepší než nic. Když bude zájem, umím ještě přidat anketu a o volném dnu bych rád udělal otevřenou stránku chatu - dotaz/odpověď na téma Dakar, technika atd. Mám přislíbenou komunikaci s řadou odborníků i s Martinem na rallye, takže by bylo možná zajímavé přemýšlet o tom, co by vás zajímalo...

Žádné komentáře: