středa 14. ledna 2009

Etapa 012

Čtvrteční etapa s pořadovým číslem 12 vede z Fiambaly do La Rioji, kde na závodníky čekají asistence. Tato etapa je považovaná za velmi těžkou, možná nejtěžší z pohledu jízdních zkušeností vůbec. Má být velmi technická, pojede se přes různé typy dun včetně nějakých "bílých dun", o kterých z novinářského bookletu píše snad každý web ale nikdo přesně neuvádí, o co jde, kromě toho, že jsou "hrozivé". O tom nepochybuji, takže předpokládám podle dosavadního průběhu závodu že nechají 80% lidí potit krev a projet to do cíle a pak vyhlásí že cíl byl vlastně už dávno předtím, protože posledních dvacet to nezvládlo :) Omlouvám se za mírně ironický tón ale asi chápete proč. Uvidíme. V galerii fotek od reco týmu (najížděči trasy) jsem našel pár fotek dun, které by se teoreticky daly považovat za světlé a časově odpovídají průběhu závodu do oblasti kolem Palo Blanco. Tak budeme předpokládat že to bude vypadat přibližně tak, jako na fotce vpravo. Co se týká etapy, tak pokud nebude nic upraveno, bude z bivaku jen 4km přejezd na start SS, pak následuje 253km speciálka a 261km po silnici do bivaku. Teoreticky pak bude zbývat do cíle rallye 1545km. Motorky mají startovat ráno v 06:50, což je prakticky za úsvitu a tak se těším, že budeme tak někdy kolem poledne sledovat zase nějaké napínavé časy. Dopoledne nebudu online, jsem pozvaný na slavnostní odjezd kamarádů co jedou rallye Budepest-Bamako do Hummer centra, tak jak se vrátím, hned zpravuji novinky. Pokud by se něco objevilo během noci, ráno to tady bude. Myslím že do 11-12. hodiny nebude nic akčního, protože start je až v těch 7h místního času. Martin by měl jet z 35. pozice.
Doplněno: Během noci přišla jen zpráva od kamarádů že Martina potkali během přejezdu a vše by mělo být v pořádku. Komunikace prý skutečně pořádně nefungovala nikomu.
Rozhovor s Martinem na ČT je na tomto odkazu od přibližně 04:50min

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tak Martin mal vcera vecer rozhovor na CT4. Dokopy nic nove nepovedal, ale aspon, ze si ho vsimli. Mal som cely cas pocit, ze ho na CT ignoruju. Ak to niekto nevidel tu je link:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/209471299070012-rallye-dakar-2009/?streamtype=WM2

Unknown řekl(a)...

zda se ze start je podle planu .. ale jinak je tam bud leteckej den, nebo maji poradatele bordel v cp .. ze by fretigne na 450 dal 62km v terenu pod 17 minut? to je prumer malem ke dvoun stum, to ta yamaha predpokladam ani neumi :-)

Unknown řekl(a)...

hmm koukal sem na mapku trasy .. asi vynechali zas kus zacatku, minuli tu horu a od startu jeli primo na cp1 .. ach jo :-( zda se ze to berou nejkratsi cestou k ba ..